středa, června 30, 2004

Buzz singles: Prodigy, The Roots, Petey Pablo

The Prodigy - Girls/Memphis Bels

Člověk si na týden odskočí a The Prodigy vydají singl. Zatím je to jen ultralimitovaný vinyl, ale i tak jsou to dvě první ochutnávky z "Always Outnumbered, Never Outgunned".
Musím říct, že je to rozhodně důstojnější comebackový singl než vetchá "Baby's Got A Temper" z loňského května. Výboerná je hlavně A-strana "Girls", ve které Liam ukuchtil mohutný electrorave s oldschoolovým beatem a basovou linkou, která vám bude trhat reproduktory. Jak je u Liama zvykem, skladba má neuvěřitelně hutný spodek s typickým breakbeatovým minimalismem. Pokud musím srovnávat, tak s Breathe, Break&Enter nebo Poison. Zdá se, že varování o návratu k Music For Gilted Generation musíme brát vážně a ačkoliv to není žádný superbomb singl, alespoň je to vrací zpět do hry. O vokál (samozřejmě řádně zdeformovaný) se postaraly anglické electropunkové děvuchy The Ping Pong Bitches, ale ve finálním mixu se skoro ztrácí. B-čko, instrumentálka Memphis Bells jsou snad ještě typičtější Prodigy, valivé breaky, tuny podivných zvuků, acidová b-line, prostě všechno co Liam pochytil na rave parties. Za čtyři minuty stopáže se ale nestane zhola nic zajímavého a také tomu chybí výbušnost a energie, kterou Prodigy měli. Na albu bude tenhle track ve vokálním mixu s německou electroclashovou pěvulí Princess Superstar. Nesuďme dne před večerem, celé album půjde ven až v srpnu. Uvidíme, kdy prosákne na internet.

Petey Pablo - Get On Dis Motorcycle ft. Bubba Sparxx

Timbaland se vrací po delší době se slušnějším singlem, ale nějak nesdílím nadšení různých bloggerů, kteří z Get On Dis Motorcycle šílí. Je to Timbův pokus o to udělat si vlastní crunk singl, což je po všech těch diwalli/dancehall pokusech příjemná změna, ale co naplat - Lil Jon to umí podstatně lépe. Beat má možná napodobovat bublající motor nějaké silné motorky, ale nějak mě nezaujal. Petey Pablo je silně b-čkový MC, něco jako Ludacrisův mladší brácha a ani Bubba v druhé polovině mu moc nepomůže. Na zadnici mě to neposadilo, ale možná to bude tím, že jsem nikdy nepropadl motorkám.

The Roots - Don't Say Nothing

A nakonec to nejhorší. Noví Roots s opravdu špatným singlem ze srpnové novinky "The Tipping Point". Hlavní slovo má sampl, který připomíná titulní melodii z Night Ridera (tisíckrát lépe a užitečněji použitý) a nic víc. Black Thought v refrénu předvádí, jaké to je mluvit, ale neříkat nic, i když raději to měl dělat naopak - mlčet a předstírat že mluví. Roots mají s "hitovými" singly problémy a tenhle je rozhodně nevyřeší. Shajt!

Žádné komentáře: