sobota, června 05, 2004

The Streets goodies

Jedno z pravdidel blogingu je nepsat o jedné věci moc často, pak to vypadá divně. ALe v tomhle případě si nemůžu pomoci. Musím říct, že s postupem času beru zpět všechny výhrady proti druhému albu The Streets a znova a znova se s Mike Skinnerem propadám do světa nefungujících telefonů, rozbitých televizí a každodenních pochybností. Když vás opakované poslechy omrzí, tak vždy ještě zbývá tradiční zábava b-stran a remixů. Venku je zatím jediný singl "Fit But You Know It", kde kromě originálu najdete i dvě chuťovky pro ty, kteří jsou věčně nespokojení. Na první verzi CD singlu to je výborný remix "Fit But You Know It" s novým rapem (ukázka. Na podkladu originálu se nic nezměnilo, jen refrén zpívá Tinchy Stryder a u mikra se střídá špička současných grime / garage rapperů - Kano, . Každý z nich patrně dostal za úkol vžít se do původní Skinnerovy role anglického floutka na dovolené v Ibize, který koketuje s jednou místní krasavicí. Kano to trochu obrátí, když rappuje "i thought she was on me, but she was on dick". Donae'o je OK, ale Lady Sovereign ho převálcuje hysterickou vložku. No a na scéně se objeví i Mike s geniální vložkou, ve který medituje, jestli si má nechat udělat kérku. Celé to vypadá, jako parta kamošů, kteří Mikea potkala ve frontě na "chips and drinks" na Ibize v originálu. No, však na to koukněte na videu.
Příspěvkem k příběhu desky je i regulérní b-strana "Soaked By Ale". Dokonce byla na původním promo CD, takže někteří novináři ji recenzují v rámci desky. Mike v ní pozoruje jednoho kámoše, typického pivního geezera, který kéruje do jeho Simone a navíc ho ještě polije pivem. Nakonec se v hospodě trochu porve a Mike to za něj musí žehlit. Moc by mě zajímalo, kdo v tom rappuje, protože Skinnie se tam objeví jen na chvíli. Beat vychází z Wileyho eskima (takové ty neptunovské kick + hi hat) a tak je tenhle track zdaleka nejvíc grime garage ze všech, které The Streets při poslední session natočili. Nechci se mýlit, ale najdete ho na nějakém speciálním singlu "Fit But You...". Neznámý původ má "chips and drinks remix" od DJ Dead DJ, který připomene screwed&chopped remixy z druhé strany oceánu. Zato oficiální remix Futureheads mě moc nenadchl. Je to pokus udělat z The Streets nějaký odvázaný indie rock ala Fountains Of Wayne, což je dle mého názoru trochu pomýlený postup. Na jedné verzi singlu je také Don't Mug Yourself (Remix by donae'o), který připomíná Zinkův pokus o spojení drum'n bassu a garage. Moc pěkné, ale teď jsme už trochu jinde, že...
A ještě jsem chtěl napsat, že se mi moc líbilo video k originální verzi. Mike na něm prohlíží v sychravém podzimním Londonu fotky z letní Ibizy, kde vydíte celý příběh jeho letní dovolené. Podobně jako u jiných jeho videí platí, že je dobré dávat pozor na detaily. Obě videa jsou na stránce Streets, ale musíte se tam přihlásit (je tam od pátku i video k novému singlu "Dry Your Eyes"). Volně jsou k vidění třeba Vivě.

Žádné komentáře: