pátek, června 18, 2004

Ultimate Wedding MIX Tape

Na každého to jednou čeká, tak proč to neudělat hned... Zítra, tedy v sobotu (19.) se uskuteční svatební obřad, při kterém pojmu za manželku svoji přítelkyni Evu. Je to sice jen formální záležitost, ale nějak se nemůžu ubránit tomu, že to přece jen nějaký přelom v mém životě je. A abych si tenhle den nějak zapamatoval, rozhodl jsem se sestavit svůj ultimátní Wedding Mix. Při obřadě nám ho nepustí, na slavnostním obědě s rodiči ho taky asi neuslyším, následný svatební piknik s kamarády bude unplugged, ale i kdybych ho měl mít doma jen ve skříni s CDčky, tak to stojí za to. Jsem trochu nervózní, protože nejsem moc dobrý sestavovatel mixů, tak mi odpusťte že to třeba nebude úplně fungovat. Tak a tady je playlist:
01 Beyoncé Knowles feat. Jay-Z - Crazy In Love (3:57)

na úvod něco odpichového. Ačkoliv je to už rok, pořád se toho tracku nemůžu nabažit. U DVD "Beyonce Live At Wembley" zní jako znělka, takže jsem si ho při psaní recenze znova pořádně užil. No a navíc se do wedding mixu ten text taky pěkně hodí..

02 Kelis - Good Stuff (3:52)

Popové hvězdné války - Kelis vs. Neptunes v pekně odpichovém tracku. Kelis zatím nenatočila špatnou desku a tohle už je dneska klasika.

03 Anita Ward - Ring My Bell (3:25)

Jedna klasická disco pecka. Kdybych opravdu mixoval, asi bych ji nechal hrát tak dvě minuty, místo těch tří a půl.

04 Isaac Hayes - Truck Turner(2:44)

Jeden rychlejší funkový nářez v podání Mistra, kterého mladší generace zná jako Chefa ze South Parku.

05 N.E.R.D. - Run To The Sun(4:52)

Love Theme z "In Search Of", samozřejmě v té původní electrofunkové verzi.
06 Kelly - 09 Ignition (3:19)

07 R Kelly - 10 Ignition rmx (3:30)

Exkluzivní pecka od Kellyho, kde jsem se nemohl rozhodnout mezi první verzí a remixem až jsem zařadil obě. Text je naprosto neuvěřitelný, Kelly je patrně nadrženější než všichni pornoherci na celém světě dohromady. Místo, kde originál přechází do remixu je naprosto geniální.

08 Usher - U Got It Bad (4:07)

Můj all-time-best slow track od Ushera.

09 Twista - Slow Jamz Ft Kanye West and Jamie Foxx (4:05)

Westova pocta klasickým oplodňovákům se samplem Luthera Vandrose (nebo spíš Halla@Oatse).

10 Primal Scream - Higher Than Sun (3:38)

Měníme styl, z black music do acid rock'n rollu. Screamadelica pro mě zůstává nejlepší deskou P.S. a pochybuju, že se to někdy změní. A teď všichni společně "I found the higher state of grace..."

11 Innerzone Orchestra - Manufactured Memories (4:57)

Don detroitského techna Carl Craig a jeho geniální projekt "Programmed". Kosmický techno jazz jak má být!

12 !!! - Intensify (6:54)

Funková smršť od kapely, kterou si poslední měsíc pouštím skoro bez ustání.

13 The Polyphonic Spree - It's The Sun (5:33)

Asi třicetihlavý chór z Bostonu byl bombou loňského léta, spojuje gospelovou oddanost bohu s melodičností ala Beatles. Dechy mi připomínají Penny Lane.

14 Common - Aquarius (4:54)

S odstupem vidím "Electric Circus" jako jednu z nejodvážnějších hiphopových desek všech dob. Common dnes prohlašuje, že ji natáčel pod vlivem LSD a distancuje se od ní. Verš "Im getting married soon, walkin on clouds like Marry The Baboon" je samozřejmě velmi příhodný.

15 James Brown - A Man Has To Go Back To The The Crossroads (3:02)

A kdo jiný to může skončit než Godfather Of Soul osobně. Tohle pro mě byla ještě do nedávna neznámá píseň, líbí se mi tam ty mohutné aranže (Wesley?) a Brown v meditativní náladě.

Celkový čas: 62:02


a co se už nevešlo? Smashing Pumpkins - Tonight, Tonight;Aaliyah - One In A Million;The White Stripes - Cold Cold Night;Vybz Cartel - Sweet To The Belly;Beck - Everybody Gottsa Learn Sometimes;Beach Boys - God Only Knows;LSD Soundsystem - Losing My Edge (haha, ten název sedí), !!! - Pardon My Freedom (tak ten taky!);Curtis Mayfield - The Makings Of You;The Rapture - Open Up Your Heart

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji, Karle !
Honza, ukg.cz

Anonymní řekl(a)...

JB: Mno gratulací není nikdy dost, takže gratuluji opět :), už se těším, až se Eva a Eva setkají :))). Každopádně já jsem se nějakým mixtapem na svou svatbu neobtěžoval, prostě jsem si do auta nasáčkoval dvě pro mě zásadní desky - Behaviour od Pet Shop Boys a L'Autre Myléne Farmer. Obě sice v podstatě depky jako prase, ale když jsem si bral tu nejlepší holku, tak jsem k tomu chtěl slyšet ty nejlepší desky, ač nejsou zrovna optimistické...

Anonymní řekl(a)...

vsechno nejlepsi, get up!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Blahopřeju :o) Doufám, že ten mixtape na svých stránkách zveřejníš v sekci download :o)))
FlyBoyEda