čtvrtek, září 30, 2004

Flop Singles - Eminem & U2

Eminem - Just Lose It.


Tak konečně je tu singl, kterým může kdokoliv dokázat, že Eminem je jen nafouknutá bublina. OK, nemyslím si, že by Em byl nafouknutá bublina, ale tohle se mu tedy VůBEC nepovedlo. Rádoby vtipný kříženec mezi "Without Me" a nějakým šmoulím hitem vyzní naprosto do prázdna. Tenhle hoch má sakra na víc!
Pokud někteří kritici obdivovali na "Eminem Show" rapperovy introspektivní vtípky střídavě na sebe a jeho alter ego, pak vrcholem vtipnosti Eminema verze 2004 je utahování si z Michaela Jacksona a prdění. Uvidíme, co předvede na "Encore", tohle je tak za čtyři mínus.


U2 - Vertigo

Ačkoliv U2 ala "All Things Must Go" opravdu nemusím, uznal jsem bez nátlaku, že "Beautiful Day" byl výborný singl. Irská čtyřka bude na novém albu "How To Dismantle Atomic Bomb" pravděpodobně pokračovat v konsensuálním neurážlivém a nudném poprocku minulého alba a jako ochutnávku předhazuje singl "Vertigo". Když napíšu, je to jejich zdaleka nejslabší první singl z alba a po boku BD, The Fly, Zooropa nebo Discotheque zoufale bledne, ještě to vlastně nic neznamená. Když ale napíšu, že je to skladba, kterou by s klidem zvládla kterákoliv průměrná česká kapela. Aranže jsou prvotřídní, Edgeovy kytary se zařezávají do masa, ale když dojde na refrén (už ten text je slaboučký: "Give me something I can feel") jaksi máte pocit, že poté, co jste vystáli dlouho frontu, vám místo prvotřídní zmrzliny dají jen upocený nanuk. Není to takový flop jako Eminem, ale ztracenou víru v moje někdejší hrdiny to rozhodně nevrátí.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Rad bych videl tu prumernou ceskou kapelu, ktera by Vertigo dokazala stvorit :) Pro me osobne daleko lepsi singl nez Beautiful day a take mnohem odvaznejsi.

Anonymní řekl(a)...

Vertigo je skladba daleko lepší než Beautiful Day a livě bude znít určitě ještě líp... a opravdu bych chtěl vidět tu českou kapelu, která by po 25 letech hraní složila aspoň tohle... BTW Zooropa nikdy nebyl sing!

Anonymní řekl(a)...

Možná je to nějaká sofistikovaná narážka na něco co neznám, ale podle mne se jejich (U2) poslední album jmenovalo All That You Can´t Leave Behind...
Eda