úterý, ledna 25, 2005

Prosáklí Daft Punk a zlo jménem internet

Těšili jste se jako já na první jarní den a nové album Daft Punk? Už se těšit nemusíte, třetí album francouzských robotů "Human After All" prosáklo na internet.

V neděli mi psal Honza Balušek, jestli budu chtít promo nových Daft Punk. V předstihu, v první várce hudebních novinářů, kteři se EMI musí podepsat (skoro) krví, že desku nikde nebudou šířit. Aby si je firma pojistila, na každé promo CD umístí unikátní watermark (více o tom v Honzově
příspěvku na weblog musicserveru, který je sice o Mobyho nové desce, ale postup je v obou případech stejný). Pokud se nepletu, tak promo by dorazilo někdy na začátku března. Začal jsem se těšit a poslouchal jsem první promo singl Robot Rock. Včera odpoledne už ILM hlásilo - noví Daft Punk jsou venku. Jakože kde venku? No přeci na p2p sítích, prostě na internetu. Ptáte se, čí vinou mohla deska prosáknout? Můžou za to snad novináři, které si EMI úzkostlivě hlídá podpisy? Dost těžko, ti desku ještě zdaleka nemají. Spíše to vypadá, že jediný, kdo ji takhle brzy mohl začít šiřit byl někdo přímo z EMI, případně z okruhu kolem Daft Punk. Až zas někdy bude někdo nadávat na internetové piráty, kteří krátí zisky umělcům (rozuměj: firmám), kteří pak umírají hladem, měl by si nejprve zamést před vlastním prahem. A co na to fanoušci Daft Punk jako já? Co myslíte? Čekají trpělivě do prvního jarního dne, nebo si běží desku stáhnout?

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Promo nedorazí na počátku března, ale snad už zítra... Každopádně prosáknutím Daft Punk se opět potvrdila má teorie, že za únikem desek na net dlouho před vydáním nemůžou z 90 % novináři, kterým se to vytýká, ale někdo přímo z firmy či okolí kapely, resp. třeba fabriky, kde se to vyrábí. Pokud tedy na oné uniklé verzi nebude nějaký rozpoznatelný watermark nezodpovědného pisálka :).
JB

Karel Veselý řekl(a)...

Pánové, pánové. Ta deska je přímo božská :))) Jako ostatně vždy.

Anonymní řekl(a)...

A nedej boze kdyby k tomu zase udelali nejake anime ;)
DH