pondělí, října 27, 2003

Hip Hop Singles (Of The Month)


Tento měsíc přeje silným hiphopovým singlům, takže s chutí do nich!

Obie Trice - Get Some Teeth Nejnovější Eminemův domácí mazlíček se představuje trackem, který je bezmála tak silný jako In Da Club a to i přesto, že je pod ním podepsaný Em osobně. Komiksová až cirkusová produkce, groovy funky, catchy pop a zároveň tak dokonale inovativní, že vás donutí těšit se na novou desku Eminema (což je u mne už dost síla!). Pokud rozdává takovéhle tracky svým žákům, pak má asi na skladě kupu lepších.


Victor Vaughn - Let Me Watch - Král převleků a hiphopových postaviček MF Doom vydal letos už dvě alba, Vaudeville Villian je třetí a výborným příkladem jeho síly je singl Let Me Watch. Dechberoucí příběh lásky mezi Victorem a jeho obdivovatelkou Nikki (rappuje ji nebesky Apani B). Victor v závěru romantické sny Nikky rozbije tím, že ji bez okolků nabídne sexuální styk a dostane se mu opožděného refrénu v geniálně vokodované sútře "I'd rather masturbate than fuck with Vic Vaughn". Není to ale nekonec pro Nikki důležitá lekce a není nakonec Vik ten kladný hrdina. Tak jako tak, i hudebně (loopovaný klavírní riff) je tenhle track je zatím velmi blízko tomu, abych přestal považovat "In Da Club" za hiphopovou skladbu roku.


Ludacris - Stand Up! Mohutný klubový roller, který u mne opodstatnil Ludacrisovu kariéru. Jeho nová deska se jmenuje Chicken&Beer a tenhle pilotní singl je něco mezi In Da Club a village fantazií Ugly Bubby Sparxxxe.


Jay Z - What More Can I Say? Jiggova první ochutnávka z černého alba, kterým chce zavřít svoji diamantovou kariéru. Nezvykle old schoolový, ovšem pekelně dobrý. Chvíli trvá než se do něj dostanete (asi jako "In Da Club", ale pak vás chytí a nepustí. Jigga se loučí se svými posluchači tradičním vychloubáním, které zakončí acapella "i am supposed to at top on everybodys list/lets see what happens when i no longer exist!". Jistě, svět se po Jay Zho odchodu nezboří, ale we will miss U! Bude poslední deska future classic? Moc bych si to přál!!


PS: Jaký je společný jmenovatel všech čtyřech singlů? Ano, správně "In Da Club".

Žádné komentáře: