středa, prosince 10, 2003

Kdo řekl, že přelom roku bude nuda?

No, odpověď nehledeje moc dlouho, samozřejmě, že jsem to řekl já. Ale mýlil jsem se... Indie labely si patrně pro vánoční sezónu schovaly některé dlouho pilované pecky a nám teď nezbývá než přemýšlet jestli koupit něco pro své blízké pod stromeček (Best of R.E.M., Greatest Hits of Elton John) nebo pro sebe (viz. níže). Nuže, co žhavého nás v nejbližší době čeká?

prosinec:


The DFA Presents Compilation Vol. 1 - všechny hity z produkce DFA, guruů nové nové nové vlny postpunku (Raptures, DFA, !!!, OutHood)

Nas: Lost Tapes 2 - Ještě jedny ztracené nahrávky newyorského mistra, které mají vynahradit letošní albovou pauzu. Nebrat na lehkou váhu, jednička ukázala, že Nasovy rarity z konce 90.let jsou lepší než jeho řadové alba z téže doby.

Raekwon: The Lex Diamonds Story - Wu-soldier v nové reinkarnaci. Těžko odhadovat kam se vydá.
Musiq - Soulstar - prý slaboučký následovník výborného "Ijustwanalisten" nu soulového bastarda


leden:

Air: Talkie Walkie - těžce odhadnutelná novinka od náladotvorných Frantíků.

Gift of Gab - Fourth Dimensional Rocket Ships Going Up - sólovka hlavy Blackalicious. Snad nebude příliš dobrá, aby se ještě vrátil do lůna mateřské kapely.

El P - High Waters - hit or miss album největší současné hvězdy leftfield hip hopu a hlavního def junkieho, navíc ze série experimentálního jazzu Thirsty Ear a s nejlepšími newyorskými jazzmany.

Wiley - Treading On Thin Ice : Album spoluproducenta "Boy In Da Corner" a Dizzyho nejlepšího kápy, který dělá cool grimey garage.to cool v původním významu - chladný - když většina jeho tracků je syrových a studených jako ráno při cestě do práce.

Žádné komentáře: