pátek, ledna 16, 2004

Jaký byl remix před mushupy?

Poslouchám "Daft Club" alias remixy mého oblíbeného "Discovery" mých oblíbených "Daft Punk" a přemýšlím jak vlastně vypadaly remixy předtím, než taneční scénu ovládly mushupy a pirátské remixy. Dokonce i remix "Aerodynamics", který si funkoví roboti z Paříže vystřihli sami, je bastardem mezi originálem a vokálem "One More Time".
V době, kdy remixy může doma dělat úplně každý je krutě obtížné vydat oficiální remix a prorazit s ním. Dokonce ani takový remixový king jako DJ Zinc se třeba s oficiálním remixem "Milkshake" může v klubech schovat sotva na záchodek před pirátským remixem stejné písně od Tigerstyle. DJové prostě hrají white label. Bude bastard pop znamenat smrt remixů? Dost těžko, spíše trochu pročistí scénu, která se zasekla na "slavných jménech" (provařený či nudný by mohl být další přívlastek) a přinese trochu vzruchu do té celkové zatuchlosti. Richard X, Mark Ronson a přijdou další a další... možná... snad.

btw: V hiphopovém undergroundu se chystají hned čtyři bootlegové pirátské verze Jiggova "Black Album". Prostě jim připadly beaty wack, tak udělali nové. Absolutní bomba ale bude mushup Jiggova kapesníčku na rozloučenou a bílého dvojalba The Beatles. To už bude opravdová soda!! Moc se těším!

Žádné komentáře: