sobota, ledna 15, 2005

Škatule škatule hejbejte se...


Takže, co si dneska dáme? Crunk, grime, microhouse, dancehall, kyber R&B nebo snad disco-punk. No dobrá, jestli občas čtete Lab, tak už těchhle stylů máte asi plné zuby, protože vám je do nekonečna předhazuju. Dneska trochu z jiného soudku. Přináším pár stylových výhonků, o kterých u nás zatím nikdo moc nepsal, ale ignorovat je, znamenalo by ignorovat současnou hudbu.


Electro house Klubová scéna potřebovala nové nakopnutí a protože 80s revival je v plném proudu, obstaral ho návrat k prvním synťákům, primitivnímu groove a houseové radosti. Zatímco v Británii zuřila hlavně děsivá móda roubování popu a house (Lola's Theme, Call On Me), v Německu a Francii bojoval electro house proti přeintelektálštěnému microhouse. Je to něco jako druhý příchod electroclashe, zbavený dekadence a sebeironie a po pravdě pro taneční davy podstatně přijatelnější.

Hoďte na plotnu: Teifschwarz - Misch Masch & Eleven Remixes, Vitalic - cokoliv, Ivan Smagghe - Death Disco Mix, Rex The Dog - cokoliv


Electro popKybernetické R&B vystřídal v černošské hudbě crunk&blues, Kanye Westovský&Just Blazeovský soulový revival a tak hipsteři celého světa (spojte se) začali znovu přísahat na Britney Spears a její znovuzrození z popela ubohosti s "Toxic". Mojžíš popu se jmenuje producent Richard X a tento rok bude ještě lépe, protože přijde Annie. Na konferenci I Love Music si kdosi po výsledcích hlasování o nejlepší singly roku posteskl, že letošní rok jsme poslouchali jen samé krásné slečny.
Přídej pod kotel: Rachel Stevens - Some Girls, Annie - Anniemal LP, Kylie - cokoliv, Britney Spears - In The Zone, The Knife - Heartbeats.


Baile funk Brazííílie!!! Už tam snad nehrají drum'n b(r)ass, nýbrž tančí šílený mix, který prý vznikl na různých kopcích v Riu (portugalský název jest >funky do morro< - funk z hory), kde prý příliš poslouchali americký hip hop a funk a snažili se to naroubovat na jejich salsu. Nic ujetějšího pravděpodobně letos neuslyšíte. Pravda, chodit v tuto hudbu na pláž nedoporučuje pět ze šesti obvodních lékařů, ale vydržte to, když existuje tahle hudba!
Zahřeje vás: Baile Funk: Favela Booty Beats, Diplo - Florida EP, a hlavně: Funky Baile gallore mp3 nanootrome blogu. (Stahujte až zčernáte!)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

po pravde, nemam rad presne skatulky, znamena to, ze hudba, ktora sa do nich zmesti, nebude zaujimava a inovatinva po vsetkych strankach.

spat k dizziemu, viac, nez dizzie sa mi pacil minuly rok wiley. spat ku skatulkam. co na ne vravi wiley?

Do you do garage music mate?
You got any of that Urban?
House, do you do Garage?
Wot do you call it?
Garage?
Wot do you call it?
Urban?
Wot do you call it?
2step?
Tell us wot you call it

Garage I don't care about garage
Listen to this - it don't sound like garage
Who told you that I make garage?
Wiley Kat'z got his own style s'not garage
Make it in the studio but not in the garage
Here in London there's a sound called garage
But this is my sound, it sure ain't garage
I heard they don't like me in garage
Cause I use their scene but make my own sound
The Eskimo sound is mine recognise this
It's mine - you can't claim what's mine
It's my time to bait you up
I don't hate you but some of you have got a problem
I'm puttin you outta business why is that a problem
Wot's your problem?
Wot the heck my name is problem, remember

:))))


dez./