čtvrtek, ledna 06, 2005

Y2K4 Karl Worst Of: S/M Room

Delší dobu vedeme spor s manželkou, jestli má nebo nemá cenu chodit do kina nebo sledovat špatné filmy. Zatímco já tvrdím, že je to ztráta času, ona tvrdí, že teprve když nasledujete špatné filmy, jste schopní poznat ty dobré. Debata by se dala přenést i na desky, samozřejmě. Není to tak dávno, co jsem měl náladu poslechnout si desky, které se v různých anketách objevují jako nejhorší desky všech dob a ke svému údivu jednu z nich objevil v diskografii svého tchána (Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band O.S.T.). To je ale špíš taková úchylka, normálně samozřejmě na špatné desky nemám ani čas ani náladu. (První důvod je ve sporech s ženou nejčastějším argumentem). Loni i předloni jsem sebevědomě vyhlásil nejhorší desky roku, letos to trochu zmírním na prostě jen nepovedené, ty které mě zklamaly a ty které mohly být podstatně lepší. Jestli snad následujícím výčtem někoho urazím, tak... Tak ať.

R.E.M. - Around The Sun (děsivá prázdnota)

Timbaland - Under Construction 2 (Timbo nedokázal vymyslet ani originální název, natož naprogramovat pořádné beaty. A jeho rap je bídný jako vždycky, naštěstí jeho parťák Magoo na tom není o moc lépe.)

Jay Z & Linkin Park - Collision Course (můj nejoblíbenější rapper a moje nejneoblíbenější skupina. Co z toho může vziknout? kdo koho posere?)

Destiny's Child - Destiny Fulfilled (Nejdražší dvoupísňový singl všech dob se jmenuje Lose My Breath/Soldier. Plus nějaký sračkovitý b-strany. Bublina udělala splásk!)

Maroon5 - Songs About Jane (Na něco takového jsem asi už příliš starý. Naštestí.)

Nelly - Suit (Být Nellyho fanouškem, tak si tuhle desku koupím na kazetě, vymotám pásku a oběsím se na ni)

Automato - Automato (Pokus The DFA udělat hip hop se těžce nepovedl)

The Prodigy - AONO (Snadný terč. Liam zaspal dobu, zaspal, ..al)

N.E.R.D. - Fly Or Die (Čistý cashmaker bez srdce, duše i koulí)

Funkstorung - Disconnected (Dobrý název pro nedobré album)

Shystie - Diamons In The Dirt (Pokus udělat z undergroundové rapperky barbínu na plakáty zákonitě nemohl vyjít)

Blockhead - Music By Cavelight (Můj učitel přírodopisu vždycky nad bídnou písemkou lkal "Málo nás". V tomhle případě ho prostě nemůžu necitovat)

Squarepusher - Ultravisitor (Stejný skokan na stejné trampolíně)

Norah Jones - Feels Like Home (Takové desky normálně neposlouchám, ale tady jsem chtěl vědět, co na tom všichni vidí. O několik dní později: Takové desky nebudu poslouchat. Nikdy.)

Ash - Meltdown (Žádné melodie, žádné hity, jen bušení do kytar.)

U2 - How To Dismantle An Atomic Bomb (Pravda, mohlo to být i horší.)

Lali Puna - Faking The Books (zbylo jen málo z prvního alba)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

coze,dyk Destinys sou super! a Shystie taky neni nejhorsi! nesmis bejt tak prisnej

Anonymní řekl(a)...

no s tim squarepusherem docela souhlasim -- ultravisitor me dost zklamal. az na par tracku je to slabota, ale tento trend (uhh, trend) se dal sledovat uz u jeho predeslych alb a epcek. asi nema cenu nejak hrotit nazory, ale dle me nejsou novi blockhead zklamanim roku. neznam sice jejich predesle desky, ale tahle mi prijde fajn.

ps: nejde nejak zaridit, aby se mohly pridavat neanonymni prispevky bez registrace?

jimmi15

Anonymní řekl(a)...

Je fascinující, že se každému líbí jiné zvuky. Já mám Norah Jones rád. Nejsem jí posedlý, ale třeba Sunshine z FLH se mi hodně líbí.
Davi2žník