pondělí, června 06, 2005

Daft Punk - Technologic Remixes

Vítejte na klání přeživších hvězd taneční hudby o pomyslný trůn Vrchního Elektronika. Obhájcové titulu Daft Punk budou vyzvání třemi soupeři v souboji ve volném stylu na téma "Technologic".

Daft Punk - Technologic (Original)
Buy it, fuse it, break it, fix it, trash it, charge it, uprgrade it...poměrně primitivní electro s vokódovaným hlasem, který monotónně diktuje co se dá dělat s hudbou. Že už jednu takovou skladbu měli a jmenovala se "Harder, Better, Faster, Stronger"? Ale to už jsou čtyři roky....OK, tahle je rychlejší, housovější a je tam elektrická kytara prohnaná přes mašinky. Klip je opravdu odporný. Roboti Thomas a Homem tam vzývají nedokončeného humanoida, který deklamuje text skladby.Fuj!

Daft Punk - Technologic Vitalic Remix
Kdo si napsal, že "OK Cowboy" je "Human After All", které se povedlo. Vitalic je mistr ujetých efektů a na rozdíl od Dafts mu ještě nedošly nápady. Mutantní robotí hlas je maličko polidštěný, rolandovská basová linka nahradila kytarový riff a všechno to má mnohem větší spát. A hlavně - v té skladbě se něco děje!

Daft Punk - Technologic Peaches No Logic Remix
Tahle ujetá punkerka rovnou udělala coververzi. Ale žádný Stánky u táboráku to nejsou, i když je to podobně minimalistické :) Hodně povedené. Peaches je cool a ani nemusí být nacpaná v latexovém oblečku.

Daft Punk - Technologic Basement Jaxx Kontrol Mixx
Jaxx si kdysi stěžovali, že Daft Punk chtějí za remix stovky tisíc liber, teď asi stejné peníze museli frantíci zaplatit Jaxxům a pozor, "Eura nechceme!!!". Jaxx jsou v dost anarchistické náladě, tohle je Bingo Bango a Where's Your Head, ale chybí tomu jakýkoliv nápad. Distorzovaná basová linka, nějaké casio efekty a z vokálu zbyl jen zoufalý výkřik "Technologic". Tohle v klubu raději nepouštějte, nebo vám budou lidi páchat sebevraždu na danceflooru.

Výsledky:
1. Vitalic
2. Peaches
3. Daft Punk & Basement Jaxx

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

mnohem větší spád...