sobota, června 18, 2005

It's Kano...

Příští týden konečně vychází albový debut Kano "Home Sweet Home". Album by se mělo zařadit do panteonu klasik východlondýnské grime scény, podobně jako "Boy In The Corner" a "Showtime" Dizzee Rascala a "Treadin On Thin Ice" Wileyeho. Navíc by měl stejně jako minulý týden vydaný albový debut Roll Deep "In At The Deep End" ukázat cestu jak se čistě undergroundový styl přeměňuje v mainstream urban music. Kano je předně vynikající rapper a jeho flow je typicky britský a musím přiznat, že mi hodně přirostl k srdci. Pro mě je to Nas grime scény. Beaty také dělá (na albu skoro polovina skladeb), ale ty lepší věci, které má v repertoáru jsou od jiných producentů. Velký článek o Kanovi z pera Double J se dočtete v příštím Streetu (vyjít by měl někdy v červenci), já osobně jsem album ještě kompletně neslyšel (ukázky jsou tady, proto bych chtěl dnes jen udělat malý přehled jeho skladeb, které mám rád.



Kano (produkce Jammer) - "Boyz Luv Girls" - undergroundový hit léta 2003, dnes už grime klasika, jedna ze skladeb, která žánr udělala. Najdete ho na výběru N.A.S.T.Y. Crew a desítkách dalších kompilací. Kano měl v době, kdy tenhle track natáčel sotva sedmnáct let a je v něm slyšet pouliční syrovost ranné grime. Už tehdy se o něm začalo mluvit jako o velké naději. Na Home Sweet Home jako bonus.

Kano (produkce Wonder) - "What Have U Done" - Wonder sampluje nějaký východní motiv a přidává minimalistické beaty. Track překvapivě na albu chybí.

Kano ft. Sadie (produkce Terror Danjah) - "So Sure" - Určitě jeden z nejlepších pokusů jak udělat odpověď na sexy R&B amerického střihu po anglicku. Původně měl uvést zpěvačku Sadie, hlavní hvězdou je ale meditující Kano. Na desce je jiná balada "Brown Eyes", "So Sure" chybí.

Kano (produkce DaVinche) - Ps&Qs - jeho vůbec první oficiální singl na 696. Neskutečný beat. Na desce nechybí.

Kano (produkce Kano) - Focus "we need to focus". Podle všeho jeden z prvních pokusů o produkci.
Kano & Kt (produkce DaVinche) - Leave Me Alone - ještě jedna r&b balada se zpěvačkou KT.
Wiley, D Double E, Durty Doggz & Kano (produkce Jammer) - "Destruction Remix"
The Streets, Kano, Donaeo, Lady Sovereign, Tinchy Strider - "Fit But You Don't Know It (Remix)"
Mitchell Brothers, Kano, The Streets - Routine Check (Remix)

Žádné komentáře: