čtvrtek, září 15, 2005

El Presidente

Od 3.ledna 2004 je Jay-Z v rapovém důchodu. Sedí v křesle Def Jam, nechce aby se mu říkalo Jay-Z ale Shawn Carter a počítá peníze. (Asi jako tady ti drsní prodavači riflí). Jenže od té doby měl dvě čísla jedna na albovém žebříčku - "Collision Course" (s Linkin Park), "Best Of Both Worlds" (s R Kellym) a hostoval na spoustě singlů. Jak to vypadá, brzy se dočkáme nového alba, on sám to dokonce už ani nepopírá. ("Možná to už dlouho nevydržím"). Tady je žebříček jeho kolaborací za posledních pár měsíců:

1. Mariah Carrey - Shake It Off ft. Jay Z & Young Jeezy
úúú, tohle je masivní. A nejen Jay-Z, ale kompletně. Perfektní remix v originále maličko nevýrazné skladby s výborným beatem. MC by si možná mohla odpustit reference na Ignition, ale určitě jeden z největších válů září.

2. Kanye West - Diamonds From Sierra Leone (Remix)
Srovnejte si obě verze Diamonds na Late Registration a zjistíte, proč LR nemůže být Blueprint. Jigga přijde a kompletně položí Westův rap na lopatky. Vždycky se těším na ten jeho nástup.

3. Young Jeezy - Go Crazy Remix ft. Jay Z & Fat Joe
Další pořádné vylepšení původně podle mě dost slabého tracku. Takhle to dává smysl. Na hiphopových stations za oceánem prý hrají jen tu část s Jiggou, pak to převinou a zahrají ji znovu. Uf, koho zajímá tlustej hispánec Joe?

+
Memphis Bleak, Jay Z - Dear Summer
Snoop Dogg - Drop It Like Its Hot Remix
Beanie Siegel - It's On ft. Jay Z
Rihanna - Pon De Replay (Jay-Z na samplu)

Žádné komentáře: