pondělí, května 11, 2009

Emo pro hiphopery - Aktualne.cz

Návrat skupiny WWW na konci roku 2006 byl jako zjevení. Jejich debutové album Neurobeat přišlo neuvěřitelných čtrnáct let od prvního koncertu a představilo hlavního představitele projektu Sifona jako hudebníka s originální vizí.

Více na Aktualne.cz.

3 komentáře:

Vít Čondák řekl(a)...

Tak mám takový pocit, že v tom hodnocení textů se promítá spíš nekompatibilní životní postoj (nebo jak bych to stručně formuloval). Mně osobně se totiž zrovna ty citované "chcípácké postesky" i "laciné obraty" zdají docela vtipně podané a obrat "zeměkoule/z tebe koule" považuju za natolik profláklý, že to beru jako citaci starého vtipu. Kdyby tam bylo "Ema má maso", tak bych autorovi taky nepředhazoval, že něco takového by vymyslel každý žáček ZŠ. =)

Karel Veselý řekl(a)...

Souhlas. Nekompatibilí životní postoj s autorem je nakonec prazákladem každé kritiky, kterou chceme formulovat (pokud přiznáme, že nejsou žádná objektivní hodnotící kritéria). Celá ta recenze je vlastně jen rozvedením zjištění: Ta deska je pro mě naprosto neposlouchatelná. A přemýšlením proč tomu tak je. Nechtěl jsem Sifona odsuzovat, jen jsem prostě chtěl napsat, že existují lidé (já), kteří si myslí, že Typlt a on nejsou geniální textaři. Stejně tak jako existují lidé, kteří si nemyslí, že Paul Coelho je geniální spisovatel nebo že Gambrinus je nejlepší pivo. (Jen příklady). Pochvalných recenzí v opačném duchu je všude dost a dost :)
Btw. stejná debata právě běží pod recenzí na Musicserveru.

Vít Čondák řekl(a)...

Tak o subjektivitě hodnocení se asi nemusíme bavit. =)

Jenom mi to tak připadalo, že ses do toho obul s vervou vegetariána hodnotícího špek s česnekovou příchutí. ;) Ať ten špek bude jakýkoliv, tak nemá šanci a svým způsobem je pak zbytečné bavit se o tom, jestli ta česneková chuť nebyla moc silná nebo jestli tam neměla být radši paprika. Ale jako subjektivní rozbor je to samozřejmě naprosto v pohodě a nemůžu říct ani ň. (A taky ho neříkám. =)