středa, ledna 09, 2013

Nejočekávanější desky 2013 - část II


Autre Ne Veut – Anxiety (12. února)

Pokud jde o indie hypnagogický hipster r'n'b (get the joke?), tak tenhle chlapík si jede v úplně vlastní galaxii.  Eponymní debut byl fantastický, EP Baby hodně dobré a pilotní singl z nové desky Counting doslova kulervoucí. Takže teď by mělo nejspíš přijít album, který spasí svět.


Doldrums – Lesser Evil (únor)

Noise freak folk, anybody? Už teď vyhrál Doldrums v soutěži o nejlepší obal roku - prasklá obrazovka laptopu s hodně halucinačním efektem je skvělou metaforou pro jeho inovativní muziku. A ten první singl je výtečný, stejně jako všechno, co zatím natočil.


Alunageorge - Body Music (duben)

O téhle dvojici už ví i BBC Sound of 2013, což znamená, že jejich Body Music může skončit jako velký hit a nebo jako velký propadák. Předpoklady mají velké a singly zněly hodně nadějně, osobně čekám, že Alunageorge dotáhnou to, co James Blake tak úplně nedokázal - zkřížit pop, soul a dubstep. Naštěstí mají místo kníkajícího Jamese za mikrofonem skvělou Alunu Francis.


Jay Electronica - Act II: Patents of Nobility (The Turn) (?)

Nejlepší rapper o kterým nikdo neví by si zasloužil udělat v roce 13 průlom ve stylu good kid, m.a.a.d. city. Jestli něco v novým roce potřebujeme, tak to je prog hip hop! (joke) Zatraceně, je vůbec možný, že Exhibit A a Exhibit C jsou už tři roky starý tracky!?


Disclosure - ? (březen/duben)

Jestli má někdo sílu vrátit na výsluní garage/house fúzi, pak je to tahle dvojka. Jejich remix Running od Jessee Ware vládl a první singl Latch byl fantastický. 








Žádné komentáře: