čtvrtek, ledna 10, 2013

Nejočekávanější desky 2013 - část III


Downliners Sekt - ? (únor)

Prý je deska už hotová, na webu dokonce píšou něco ve smyslu, že už je dokonce venku, ale samozřejmě trochu předbíhají situaci. Pilotní singl Trim Tab je skvělý.



The-Dream - Love IV MMXII (březen)

Král Terius Nash nás malověrné poctí další kolekcí. Dope Chick/Dope Bitch svět do kolen nedostal tak jak jsme všichni čekali, ale po free kolekci Terius Nash:1977 se nemůžu dočkat, co tenhle rnb génius ukuchtil.



Kavinsky - Outrun (konec února)

Po hitu z Drive (http://www.youtube.com/watch?v=MV_3Dpw-BRY) vkládají do Kavinskyho velký naděje všichni, kteří věří, že francouzský electro je pořád naživu. Singl Protovision na Drive dost navazuje, takže deska asi bude ve stejným duchu - noční jízda, kůže a kokain.



Darkstar – “News From Nowhere (únor)

Tihle hoši z anglickýho severu přestoupili čerstvě na Warp a já jsem zvědavej, kam se vydají. Doufám, že osmdesátky nechají na pokoji a navážou na svoje rané věci na Hyperdub, což po singlu Amplified Ease i trochu vypadá, že by se mi mohlo splnit.



Twilight - ?

Tak si to zopakujme: Twilight jsou Blake Judd z Nachtmystium, Wrest z Leviathan, Imperial z Krieg, Sanford Parker a Stavros Giannopolous z The Atlas Moth. A teď nově i Thurston Moore ze Sonic Youth. Vůbec netuším, jak se Thurston k téhle sebrance blackmetalových autistů dostal, ale jestli ve mě nějaké metalové album vzbuzuje v roce 2013 naději, tak je to právě třetí počin Twilight.

Azealia Banks - Broke With Expansive Taste (únor) / Angel Haze - ? (?) / Missy Elliott - Block Party (?)

Zatím to bylo 212 a dlouho nic. Teď Banks rozjela beef s Angel Haze, což můžeme brát jako začátek reklamní kampaně na obě dlouhorající desky, které by měly vyjít teď na jaře. Angel Haze má za sebou samozřejmě skvělé mixtape, takže její debut na velkým labelu by měl mít teoreticky větší šance, ale zase nemá hitový singl ve stylu 212. Tak či onak věřím, že ani jedno z alb nedopadne jako další Nicky Minaj a ženský rap potvrdí v roce 2013 další vzestup. A taky se třeba konečně vrátí Missy Elliott - loňský singl s Timbalandem i aktuální The Party Anthem zní skvěle.



Charlie XCX - ? (únor)

Po Nuclear Season, Stay Away a You're The One věřím, že by to mohlo být leftfield popový album roku.



Neohlášené desky, které by ale mohly vyjít:

My Bloody Valentine - My Bloody Valentine (?)

Po těch letech čekání neuvěřím, dokud to nebudu poslouchat.

Arcade Fire - ? (?)

No tak samozřejmě. I když poté, co James Murphy celkem zprasil ten nový singl Pulp, možná bude jeho LCD přístup kanadskou superskupinu spíš brzdit.

Kanye West - ?

Cokoliv od něj je poslední dobou zlato, takže teď jen aby se přinutil vůbec desku dokončit, když teď čekají s Kim dítě.

Daft Punk - ?

Desku už přes Twitter ohlašuje i sám Nile Rodgers z Chic, který na albu hostuje. A roboti na letošek nenaplánovali žádný turné, takže všechno nasvědčuje tomu, že se konečně dočkáme pokračování Human After All. Jasně, všichni ale spíš chceme pokračování Discovery...

Phoenix - ?

Podle všeho mají už hotovo. Tak se necháme překvapit, jestli udeří i podruhé.

Vampire Weekend - ?

Tohle nemůže dopadnout špatně. Nebo jo?

D'Angelo - ?

Prý je zpátky ve formě. Koncertuje, natáčí... Tak snad letos vytáhne na světlo boží svoje černý voodoo.

Araabmuzzik - Electronic Reality (?)

Po snu konečně do reality. Jsem zvědavý, jestli to opravdu vyjde.

a taky:

The Weeknd
James Blake
Schoolboy Q - Oxymoron
Action Bronson - Saab Stories
Ghostface - Twelve Reasons to Die
Pusha T - My Name Is My Name
Q-Tip - The Last Zulu
Earl Sweatshirt - Doris
Drake - ?
Tyler Creator - Wolf
Cannibal Ox - ?

Žádné komentáře: