pondělí, března 22, 2004

Is It Jazzy? č.2

Díky Pavlu Smutnému (no tak, to není vtip! Ten člověk opravdu existuje!!! a psát si s ním na lince Znojmo - Sydney je mi velkým potěšením) mohu rozšířit svoji sbírku jazzových coverů aktuálních hitů urban music. A také musím přiznat, že jsem trochu změnil na tyto verze názor. Jednoduše a prostě, je to pekelná zábava, takže ať se smějete interpretům, nebo s nimi, hlavní je, že se smějete.

Anglický Superstar Pop Idol Will Young si na BBC s chutí zazpíval svoji verzi "Hey Ya" OutKast a tady je v archívu. Udělal z ní uplakaný gospel-popový cajdák, což je poloha, která písni svědčí přinejmenším textově. Klobouk dolů před odvahou a hlasovým zvládnutím písně, možná to není takový kretén, jak jsem si myslel. Komu to nestačí, tak svoji verzi "Hey Ya" má i animovaný Snoopy z Peanuts a spol. tady a Sadám Husajn. Ale to už patří do jiné kategorie.

Ještě srandovnější je řízný rockový cover "Crazy In Love" od Snow Patrol. Dokázali přemutovat hyperfunky fanfáry ala Chi-Lites do kytarových riffů a funguje to minimálně stejně dobře. Cover je to tak dokonalý, že v něm nechybí ani rap ala Jay Z. Moc pěkné, moc chytré a moc zábavné. Tak co, kdo bude další!

Žádné komentáře: