pondělí, července 12, 2004

Do it fast! (nové desky rychle)

a stručně. Většinu z nich budu pravděpodobně psát ve velkém, takže teď narychlo jen první imprese.

The Roots - The Tipping Point - po velmi slušném posledním albu se oslavovaná partička kolem ?uestlove z Philly vrací s novinkou. Od šéfů Sony asi dostali pěkně za uši a tak nové album je návratem do pohodlných vln tradičního hip hopu, což naznačil už první singl. Ortodoxní headz budou album milovat, já jsem u něj usnul. Celkově značně nevzrušivé album, které postrádá pecku typu "Seed ver. 2".

Brandy - Aphrodisiac - čokoládová krasavice měla ve studiu Timbalanda i Kanye Westa, ale nevytěžila z toho bohužel skoro nic. West alespoň vytáhl silný singl "Talk Abour Our Love", Timbo až příliš často recykluje sám sebe ("I Tried" je už "Cry Me A River" číslo tři), "Who Is She" zase "Un 2 The Music". Povedl se mu bhangra kus "Come As You Are" a pro ironiky v nás i "Should I Go", kde mohutně sampluje "Clocks" od Coldplay. Brandy bohužel skladbu shodí absurdní meditací nad tím, jak ji hudební průmysl dusí. Co je horší je to, že zpěvačka se po celé album utápí ve futuristických beatech a multilayeringu svého hlasu (panebože, chvíli to zní, jako kdyby Timbo nechal Brandy naklonovat!). V porovnání s Aaliyah bledne Brandy jak po peroxidu. Čekal jsem víc.

Jazzanova - Mixing - zatímco Kompakt slaví stý release, spřízněný Sonar Kollektiv vypopuští mixované CD Jazzanovy. Známí perfekcionisté na něm míchají jazzy hiphop s rare groove a svým vlastním kyselinovým nu-jazzem, až máte na chvíli pocit, že jste se ocitli v nějakém luxusním erotickém salónu. Tohle budu poslouchat až mi bude padesát a budu chtít klid a životní jistoty. Odkládám do police "důchod" společně s tlustými knihami a sentimentálními filmy.

Žádné komentáře: