úterý, srpna 17, 2004

Drowned In Sound na papíře

Slušně zavedený internetový magazín Drowned In Sound se rozhodl, že chce víc a vypouští svoji papírovou verzi. A protože nás mají rádi, Drowned in Sound Magazine: Summer 2004 si můžete stáhnout ve formátu pdf zde. Je to ale časově limitovaná akce, takže pokud se chcete podívat, co se bude v jejich prvním čísle psát, spěchejte. Můžete se dočíst třeba roztomilý speciál "Desky, které by jste měli mít doma, ale pravděpodobně nemáte" nebo seznam "Nejlepších desek 2004 - zatím"


DiS rozhodně není první internetový mag, který se vrhl do značně riskantního podniku s přerodem na papírový časopis. Počítám, že v UK je to stejné jako u nás a trh s hudebními tiskovinami je více či méně naplněn a je dost těžké odhadnout, jak se mu bude dařit. Internet a papír je prostě jiná liga. Jen nevím jestli rozdíl je jako NHL a EHL nebo je to v něčem jiném. Pitchfork nebo Stylus bych si (být v Americe) možná kupoval i jako papírové časopisy, u DiS bych se asi dost rozmýšlel.

Šéfredaktor Musicserveru Honza Balušek se ve weblogu MS pustil do Rock&Popu, který by podle něj měl mít jako papírový magazín a tedy vyšší třída hudebních periodik jistou estetickou kvalitu. Tu by tedy rozhodně měly mít všechny texty, které chtějí, aby je někdo četl. V obou případech určitě platí neúprosné pravidlo, že čtenáři věnují peníze nebo svůj čas těm, kteří je neurážejí pravopisnými chybami a překlepy. Stejně jako v hospodě, kde vám čepují do špinavých sklenic.

Vím, že i tady u mě na Labu není občas čistý ubrus a záchody pěkně smrdí, ale snad mi to odpustíte. Ostatně, když Lemon přetiskoval některé moje posty, šlo to přes pečlivou dvojitou korekturu!

Žádné komentáře: