pondělí, srpna 16, 2004

Kde jsou k**va letní hity?

Končí nám léto a letní hity nikde. Zatímco loni éter na plážích protáčel Crazy In Love, Frontin nebo Mundian Ke Bach Jay Z Remix, letos je jaksi mrtvo. Nebo si snad pamatujete léto, ve kterém by v UK Chart vedl tak smutný song jako Dry Your Ears? Abych nebyl tak pesimistický, tady je pár songů, které by se dali s trochou fantazie považovat za hity letošního léta:

Shapeshifters - Lola's Theme mírně přeceňovaný house-disco track, který zachraňují výborné dechy. Van Heldenova My, My, My mi v tomto případě přijde mnohem zajímavější, ale obě skladby v UK Chart dělilo asi 60 příček.


Terror Squad - Lean Back Po Timbovi (Dirt Off Your Shoulder, Headsprung) minimalistický crunk zkusil i Scott Scorch a vyšlo to trochu lépe. Skladba připomíná stejně Dr. Dre jako Lil Jona a v její prospěch hraje neodolatelně přítulný beat ala In Da Club. Fat Joe ale nikdy nebyl mým nejoblíbenějším rapperem a na tom se nic nemění.


3 Of A Kind - Baby Cakes Vracíme se zpátky o tři roky, kdy UK Chartu vládl cheesy two step s fláky Out Of My Mind nebo Sweet Like Chocolate. Přesně tak, tenhle čerstvý UK Chart Number One je čistý two stepový kus podle staré formy a vůbec mi nesedí, že si ho britové léta 04 tak oblíbili. OK, je slušně chytlavý, ale v době, kdy vládne grime zní mírně archaicky. Nebo se snad situace změní a komerční two step zase ovládne kluby?

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

A já myslel, že velký hit loňského léta byla "čivava" od DJ Boba ;-) . Na druhou stranu tady letos nic takovýho taky není... teda vlastně je! Přece "numa numa hej" :-( . Jinak u mě vedou hity z letního CD Ultramixu ;-) .
Davi2