čtvrtek, října 14, 2004

Dance dance...

Několik singlů, které mi poslední dobou dělají radost. Dost na to, aby mě zvedly ze židle...

The Go! Team - The Power Is OnZ nějakého důvodu jsem si myslel, že je to japonská pop-punková kapela, až jsem zjistil, že jsou z Glasgowa. I přesto jsou tři minuty "The Power Is On" geniální popovou zmenšeninou, která čerpá z osvobozujícího odevzdání se melodické smršti. Jednoduše zařadit skladbu do punk/funkové škatulky ji zbaví rock'n rollových kořenů a také smaže důležitost krásně obskurní japonské zpěvačky. Kdyby v Tokiu byl karneval, alegorické vozy i s kapelami na nich by se splašily, takhle by zněly poslední tři minuty před velkým výbuchem.

Kasabian - Reason Is Treason Dokážete si představit nějakou lepší hymnu pro pogo? Kasabian se patrně svezou na vlně chytrého tanečního rocku z UK, Franz Ferdinand je možná obviní z kopírování, stejně jako Stone Roses, ale arogantní čtyřka na to pravděpodoběn bude kašlat. "Reason Is Treason" ještě ve skutečnosti na singlu nevyšel, ale podle mého je to jednoznačný třetí singl z docela slušeného bezejmenného debutu. Funkovější a mnohem více >Stone Roses-like< "Processed Beats" se na singlu prodávají tento týden a jsem zvědavý, jak se jim bude dařit.


Annie - Heartbreak Norskou zpěvačku Annie vytáhl na světlo boží Richard X (Chewing Gum), ona ale dokáže hodně i bez jeho pomoci. "Heartbreak" (v produkci jejích norských spolupracovníků) je výborný electro pop ala Toxic od Britney a pravděpodobně hit, který ji zviditelní v UK. Electro pop s jemným retro nádechem se pomalu stává stylem roku, vedle Annie se pod to podepsalo výborné album Natashy Bedingfield, Rachel Stevens a nebo aktuální singl božského Robbieho Williamse "Radio".

Žádné komentáře: