sobota, prosince 18, 2004

Daft Puuuuunk

Daft Punk dost možná někde v Paříži v laboratoři klonují roboty s Jamesem Brownem a jejich nové album vyjde přesně za patnáct let, jejich odkaz ale žije. LCD Soundsystem natočili píseň o tom, jak mu Dafts hrají v domě a Mylo oživuje happy 808 sound.

James Murphy alias polovina The DFA a celý LCD Soundsystem už zpíval o tom, jaké to je, když prodáváte desky (Losing My Edge), když se rozhodnete založit kapelu (Yeah) a teď oslavuje prostý fakt života (ehm) geniálním groove "Daft Punk Is Playing In My House". Kdo z prvních taktů neslyší "Superfreak" (eventuelně "Can't Touch This") tak si sedí na uších, ale LCD dovedou původní formuli roztáhnout do vybroušené písničkové tvorby. Znovu trochu jiný pohled na electrofunkový sound, kterým DFA infikují hudební scénu a znovu pekelně funky a pekelně dancey. Už brzy budeme moci posoudit, jestli LCD&DFA jsou nebo nejsou nafouknutá bublina, v únoru LCD přichází s albovým debutem. Bude to "Discovery" nebo "Da Funk"?

Anglický producent Mylo vydal letos na podzim album s dost provokativním názvem "Death To Rock'n Roll", ale protože to vůbec není špatná deska, může si to dovolit. "Drop The Pressure" je klubové monstrum, které se točí kolem daftpunkovsky efektivní basové linky a prostinkého sloganu "Muthafuckas...drop the pressure". Čistžá feel good záležitost, zvedák, který vás protáhne lehkým večerem. Přesně takhle jsme kdysi létali na "Around The World", "Revolution" nebo "Mothership Reconnection (Daft Punk Remix)".

Žádné komentáře: