pondělí, července 18, 2005

Scattered thoughts...

Moc nestíhám psát o zajímavé hudbě, na kterou čas od času naráží. Pořád si říkám, že o tom někde napíšu, ale pak už to není aktuální a recenzi najdu na newmusic.cz :) Tak než se stane, píšu, že Akron/Family je překvapivě mým albem léta. Možná je to trochu zvláštní, folkové album s maličkou špetkou elektroniky, smutné a nadějné zároveň. Možná tohle extémní léto může za to, že chci do uší něco klidnějšího. Třeba vím, že by se mi měli líbit dubstepoví bozi Vex'd a jejich geniální albový debut Degenerate, ale moc to nemůžu poslouchat, protože mi z toho běhá mráz po zádech (což určitě není v létě špatný :). Hodně a rád poslouchám i novou Missy, jejíž album se opravdu vydařilo. Trochu cynicky rečeno, rozchod s Timbalandem ji pomohl. A ještě jednou trochu cynicky řečeno - první slušná hiphopová deska roku (myslím z USA). Z jiného soudku: Na začátku prázdnin jsem si udělal seznam desek z posledních let, které jsem nehorázně opomíjel. Asi padesát položek od obskurních alb Prince až po b-strany Bloc Party. Bohužel příval nových desek je tak silný, že to příliš nestíhám. Roisin Murphy/Mathew Herbert zajímavé, drumbassové album roku (podle drumbassových odborníků) Welcome To The Violence mě vrací zpátky do doby před šesti lety a Sa-Ra, Isolee, The Juan MacLean, Dwight Trible, Virus Syndicate, Royksopp, Sleater-Kinney...Tenhle post vlastně začínal následujícími větami: "V tomhle vedru se nedá dělat vůbec nic. Skoro se nedají ani číst komiksy ani poslouchat hudba. Tak zoufalé to je." Pak jsem je radši vymazal, jsou příliš pesimistické. Do manželčina porodu ještě musím stihnout ambientní mixtape pro ni do porodnice a malému Kubíkovi mixtape, který bude mít za úkol zakonzervovat toto léto. "Dance With Me" The Juan MacLean a "What Else Is There" nebo "Only This Moment" Royksopp jsou favority. A ještě upozornění na desky, na které se velmi těším:

Sway - TBA
britský rapper s neuvěřitelným flow. Navíc i produkuje vlastní tracky, což z něho dělá Dizzee Rascala verze 2005. (Blbý srovnání.) Debutoval na "Harvey Nichs" Mitchell Brothers a vynikající mixtapes "This Is My Promo Vol.1 a Vol.2". Jeho první singl "Flo Fashion"/"Up Your Speed" je právě venku.

The Mitchell Brothers - Breath Of Fresh Attire
Debut kámošů Mike Skinnera na jeho vlastním labelu. The Street Man také samozřejmě jako producent desky, kterou ohlásily vynikající singly "Harvey Nichs" a "Routine Check".

Lady Sovereign - TBA (první dáma grime, snad někdy v srpnu)
David Banner - Certified (Jižanská sbíječka se vrací.)
Boards Of Canada - TBA (ö ano přátelé, v říjnu!)
Sa-Ra - Second Time Around (píšu o nich kudy chodím, taky nakonec až v listopadu)
The Rakes - Capture / Release (artsy fartsy? další britská odpověď na punkfunk 19.srpen)
VA - Radiohead Tribute Album ("People confirmed so far: Me'shell N'dgecello (sorry for wrong spelling) doing 'The National Anthem' (? i think), Cinematic Orchestra doing 'Exit Music' or 'Nice Dream' (i think). SA-RA are doing a track but the track is unconfirmed. Dilla is doing...." - to bude kurevsky ujetý!)

A vůbec, čtěte Music F2K, kde jsou lační nové zajímavé hudby.

Žádné komentáře: