čtvrtek, září 15, 2005

Scattered Thoughts...

Dost kruté časy. Z práce do práce a v noci málo spánku. Blog asi budu teď chvíli odbývat.*Kanye West a jeho vystoupení proti Bushovi by bylo perfektním důkazem, že politicky vědomý hip hop neumřel nebo nebyl zatlačen do kaváren. Kdyby... Kdyby nepřišel v týden, kdy West vydával své nové album. Vystoupil by takhle odvážně i kdyby neměl na pultech novou desku?***Důvěrné informace z Warner Music hovoří o tom, že desky Annie se v Čechách prodalo osmnáct kusů. Zhruba třeina po reklamní kampani na musicserveru.***Dneska jsem poslouchal LP Mitchell Brothers "Breath Of Fresh Attire" a manželka se mě ptá: "To už je nová deska The Streets?". Nuže, skoro :) Mimochodem výborné album, které zatím v UK setřel snad úplně každý. Streetův genius je ke slyšení i na remixu Banquet od Bloc Party. Udělat perfektní skladbu z omluvy za ukradený mikrofon, to snad umí jenom on!***Nevíte někdo o dobrých obchodech s hudbou ve Vídni? Nebo o stráne, kde by se to dalo najít? Zatím jsem narazil (virtuálně) jen na jeden komiksový obchůdek.***Série zklamání z nových prosáklých desek Franz Ferdinand (obrovská), BoC (menší) a Elbow (pomalu se do toho začínám zaposlouchávat, ale pořád to ještě není ono). ***Maďarský animák Distrikt se tváří jako odvázaný hiphopový film, ale je to jen odvázaný teenagerský film s úchylným maďarským rapem. Ani nevím jestli se mi ten film líbí, ten maďarský rap mě úplně odrovnal. Kdy jsem naposledy slyšel rapovat Maďara? Na jedničce East Side Unia a na Repertoáru PSH. V maďarském speciálu HisVoice jsem se tehdy tématu s hrůzou v očích vyhnul.***Nejlepší česká deska tohoto roku? Folk3Mail - Zrno? Aha, nevyšla už loni. Moc povedená věc. Těším se na Empeewodoka (nebo buhvi jak se píšou)***Pharell w Gwen Steffani - Have It Like That
here (courtesy of SpineMag). Vypadá to, že jsme blíže Pharellovu albu než se nám zdá. Výbornej beat, ale tohle měl zpívat Prince nebo MJ nebo někdo, kdo by do toho dal víc života. Škoda.

4 komentáře:

Vít Čondák řekl(a)...

Hm, tak ta Annie je docela slušná...! Ale po pravdě řečeno zase TAK moc mě to nepřekvapuje. Přesněji řečeno čekal jsem tak dvacetinásobek, ale i to bylo v podstatě dost zanedbatelné číslo.

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že se to píše Ememwoodopoka.

Vít Čondák řekl(a)...

Už jsem se lekl, že tady vypukla diskuze, ale na západní frontě klid. =)
Jenomže jak dojde na nepodstatné blbosti, tak jsem k nezastavení - takže úplně přesně píšou "ememvoodoopöká" (důsledně s malým e?!).
Ale teprve teď mě napadlo - to "emem" = "M.M." = "Mickey Mouse"?
"voodoo" = "voodoo"? ("medvěd je připraven" =)
"pöká" = "P.K." = ???

Anonymní řekl(a)...

moc to komplikuješ. Jednoduše: eM:mladý; eM: muž; Voo: ve; Doo: dnech; Pö: pracovního; Ká: klidu.