neděle, dubna 18, 2004

Bomb Album: Felix Da Housecat - Devin Dazzle And The Neon Fever

Já vím, že to má vyjít až v květnu (UK 24 May/US 30 June) a neměl bych se chlubit tím, že to mám, ale nemůžu to vydržet a musím křičet:

bože, tohle album je neuvěřitelně fantastické!

Jestli jste milovali "Kittenz & Thee Glitz" (jako jsem je miloval já), tak toto album je ještě o krok lepší. Předně: je to koncepční album - bloudíme společně se superfunkydopelicious pimpem Devinem Dazzlem po Hollywoodu a užíváme si totální dekadence konce světa - bary, kluby, filmové hvězdy, porno, drogy a především disco. Devin si to prímově užívá, ale v poslední skladbě mu jaksi k ránu dojde pára a začne křičet "i wanna be human". Morální ponaučení? A nebo je Devin robot, však kdo by taky tohle všechno mohl přežít!
Felix jako kdyby se vrátil do jistého okamžiku v 80.letech, kdy umřelo disco a na jeho hrobu se začalo tancovat. Na večírku je i James Murphy z DFA v monstrózním electrofunku "What She Wants" a Tyrone "Visionary" Palmer, Kate Wax a hlavně dívčí punková skupina The Neon Fever v electropunkových peckách (“Rocket Ride,” “Short Skirts,” “Everyone is Someone in LA,” “Hunting Season”). Každý track jde trochu jinou cestou, ale deska ani na chvíli nezvolní. Felix si užívá bohatých stylových větví post-punkové epochy a konečně mám pocit, že se trefil do hudebního zeitgeistu a ne před něj jako s předchozími deskami. "Devin Dazzle" je monstrózní popová deska, pokud jste ovšem dost dekadentní. A nebo je to monstrózní taneční album, které tu léta chybělo. Na obalu pózuje jako funkový král a v tuto chvíli jím bez debaty je!
A já znovu a znovu křičím: Viva la Felix!!!

Žádné komentáře: