neděle, ledna 16, 2005

Blogers love

Zjištění: Hudební blogeři, zdá se, mají značně uniformní hudební názor. Tedy alespoň ti, které čtu a které lze proklikat třeba z Reynoldsova blogu. Milují grime, ale také chtějí chytrý pop, zbožňují Annie (nejblogovatější slovo pro 2004), shodnou se, že druhé album Dizzee Rascala (dvě neblogovatější slova za rok 2003) nebylo tak dobré jako první a díky stroji času (který se jmenuje SLSK) recenzují desky, které se mají v obchodech objevit až za měsíc. Nakonec je to tak trochu nuda, co říkáte? Čtení blogů mi tak trochu nahrazuje televizní sitcomy, místo sexu mají prolinkování, místo rozvodů intelektuální debaty o tom, jestli hip hop je důležitější pro lidstvo než heavy metal a místo smrti čas od času zemřou výmazy. Z poslední doby mě potěšilo, když jsem mezi blogery objevil i neohoženého krále mashupů a eklektických mixů DJ/Rupture, který má vždy v kapse nějaké to goodie pro své uctívače (třeba 8 minut z grimeového rádia zde). Pokud se chcete dovědět o hudebním blogaření vůbec něco (neboť tento post, psaný ve dvě hodiny ráno vám moc nepomohl), doporučuji k poslechu dokument z londýnského piráta Resonance FM.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

*** Asi není až tak překvapivé, že když si jedna parta kamošů založí blogy, tak že budou mít podobné názory, ne? =) A je při tom celkem jedno, jestli mají blogy, protože jsou kámoši, nebo jsou kámoši, protože mají podobné blogy.
*** Já taky nežasnu nad tím, že se tady nedočtu víc věcí o Samsonu Lenkovi ("brum, brum-brum"). =)
V.

Anonymní řekl(a)...

trosku si zahranicnych bloggerov zuniforminl na nase (cz/sk) pomery. na tej klzacke v case skrz soulseek castokrat prave takyto bloggeri, povodne profi hudobni zurnalisti, stoja uplne na vrchu a spustaju nam, obyvajnym smrtelnikom skore promo kopie albumov v mp3 formate. :)

tiez nemyslim, ze by vsetci mali uniformny vkus, akurat ti, co nemaju, budu v tejto bloggerskej hudobno zurnalistickej scene, na ktoru sa orientujes, v mensine. :)

dez./

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím: Špatný výběr blogů. Multižánrového (ač chyceného na kytarovky) Blueskina (blueskin.bloguje.cz) Ti snad představovat nemusím, Pavel Cetoraz (www.cetoraz.info) má rád d´n´b, přestože se na blogu věnuje primárně jiným věcem, Pif (www.pifik.com) si ulítává na houseu a u nás na Kapně (blog.dubr.net) se zase hodně skloňuje downtempo nebo nu-jazz. Příjemné počtení.
Davi2žník