čtvrtek, srpna 04, 2005

Kde jsou zajímavá videa?

Nominace na letošní VMA jsou přímo tragické. To se už netočí žádné zajímavé klipy? Myslím něco pořádného, lepšího než namapekupovaní tajtrdlíci Green Day, Gwen Stefani pochodující s bubnem a Missy Elliott cvičící aerobik. Kde jsou časy pánů Gondryho, Joneze a Cunnighama. Všichni tři už dávno pracují ve filmovém průmyslu a za nimi je velké prázdno. Videoklip se snad znovu vrátil do roku nula, kdy vznikají jen tuctové klipy, kde musí poskakovat interpret pokud co možná nejdéle. Na druhou stranu masáž MTV je trochu zavádějící, pár zajímavých klipů letos vyšlo. Stačí jen kopat trochu hlouběji než je obvyklé. (A nebo se podívat na nominace na cenu MVPA, což je pokud se nepletu asociace klipových umělců. Nuž, tady pár mých alternativních nominací na Video Awards. Budou dost od oka, nemám teď žádnou hudební televizi, jen občas něco nakoukám na internetu či na výborném blogu Videos.Antville (kde najdete i odkazy na avi/mpeg, které já z lenosti vypouštím):

Bjork - Triumph of the Heart. Islandská diva v režii geniálního Spike Joneze v neuvěřitelně levném a neuvěřitelně srandovním klipu o životě s kočkou. Jonze znovu ukázal, že k natočení výborného klipu nepotřebujete ohňostroje a padající mosty.

Fat Boy Slim & Bootsy - Joker A ještě jeden Jonze a znovu lehkou rukou natočený klip s kočkama. Safra, on je na ty kočky nějak zasedlej!

Postal Service - We Will Become Silhouettes Stejně zvláštní klip v režii Jareda Hesse jako je ta píseň. Dlouho jsem si myslel, že Postal Service jsou mediální předvoj Vesmírných lidí a že místo koncertování čekají v horách, až si pro ně přiletí raketa. No vlastně ani nevím, jestli to třeba není pravda....

The Streets - Blinded By The Lights. Video, které má trochu smůlu, že je rádoby kontroverzní se všemi těmi nechutnostmi v něm (a přiznejme si, když už, tak mohli ještě přitlačit na pilu!). Samozřejmě připomíná trochu Smack My Bitch Up, až na to, že to nemá být taková sranda, však hlavní hrdina je na tom na konci hodně bledě.

Lord Quasimoto - Bullishit Undergroundová produkce, ale má to šťávu a je to mimoidní jak Lord Quas káže.

a samozřejmě Beatles ft. Jay-Z - The Grey Video (autor neznámý). To mě rozesměje pokaždé, když ho pustím.

+ Beck - E-Pro, The White Stripes - Black Orchid, Yeah Yeah Yeahs - Y Tu Control
update: A co Chemical Brothers - Believe (vynikající video o strachu ze strojů)

Žádné komentáře: